Форми для випічки
Форми для випічки
Форми для випічки призначаються для приготування хліба, пирогів, запіканок, порційних кондитерських виробів в газових або електричних духовках, а також мікрохвильових печах.
Якісні ємності відповідають основним вимогам експлуатації: витримують високі температури, забезпечують хорошу теплопровідність, володіють антипригарними властивостями і хорошими зносостійкими характеристиками, практичні і довговічні.
Ємності для випічки відрізняються за формою, діаметру, обсягу, призначення та матеріалу.
Основні типи
Форми для випічки бувають наступних видів:
-круглі;
-прямокутні;
-квадратні;
-овальні;
-трикутні;
-багатогранні;
-фігурні (серце, зірка, крапля, фігурки тварин або фруктів).
Крім того, вони представлені цільної або знімною конструкцією. Остання складається з знімного дна з гладкою або рельєфною поверхнею і бортиків. Форми такого типу використовуються для приготування кондитерських виробів з пісочного і бісквітного тіста.