Інструменти для роботи з мастикою
Використання кондитерських інструментів значно полегшує працю кондитерів і робить роботу з мастикою і марципаном більш акуратною й швидкою.
Сьогодні професійні кондитери все частіше при оформленні тортів використовують мастику. Завдяки солодкої пластичної маси можна створювати цілі тематичні композиції, перетворюючи традиційний святковий десерт в справжній витвір мистецтва.
Процес прикраси торта мастикою можна розділити на два етапи:
-Обтягування коржів.
-Ліплення фігурок та інших солодких елементів декору
.
Щоб успішно реалізувати кожний з етапів, потрібні певні інструменти для роботи з мастикою. З їх допомогою можна легко створювати солодкі шедеври кулінарної майстерності навіть у домашніх умовах.
Базові інструменти для роботи з мастикою:
Силіконовий килимок – призначений для розкачування мастики. Дозволяє уникнути прилипання солодкої маси до столу.
Праску – допоможе розрівняти мастику на торті і прибрати всі нерівності і складочки.
Рисунок качалка – використовується для створення рельєфного малюнка. Це можуть бути написи, логотипи, абстрактні зображення, геометричні фігури, квіти і самі різні візерунки.
Силіконовий мат – аналог текстурної качалки. Зовні нагадує силіконовий килимок з рельєфним малюнком, для створення якого на мат необхідно покласти невелику кількість мастики і пройтися зверху звичайної качалкою.
Роликовий ніж – призначений для обрізання країв мастики і вирізання з неї різних елементів прикраси торта.