Мастика для торта – це чудовий матеріал для декорування десертів. Іншими словами, це кондитерський пластилін, який можна використовувати для обтягування торта, або ліплення фігурок тварин, людей, птахів чи квітів. Існує безліч готових форм, які досить закласти мастику і, давши їй застигнути, отримати акуратний і красивий виріб. Цукрова мастика може бути використана також для більш тонких виробів, наприклад, квіткових композицій. Деякі кондитери досягають у цьому мистецтві такої майстерності, що їх квіти не відрізнити від справжніх.
Цукрова мастика здатна перетворити ваш десерт в справжній витвір мистецтва. Якщо ви перший раз пробуєте працювати з даної кондитерської масою, згадайте, як ви ліпили в дитинстві з пластиліну і спробуйте відродити ці навички. Тим не менш, існують певні правила роботи з мастикою, які допоможуть виготовити ідеальний кондитерський декор.
Отже, де придбати мастику ми з'ясували, тепер розберемося, як їй користуватися. Фарбувати масу краще за допомогою гелевих барвників, оскільки рідкі фарби зроблять її занадто рідкою. Не варто розгортати мастику занадто тонко, достатньо товщини 4-5 мм. Розгортати мастику зручно спеціальної качалкою на поверхні, присипаної цукровою пудрою. Можна покласти її між двома шматками поліетилену, тоді вона точно не прилипне до столу, ні до качалці. Так само готова мастика може блищати, якщо покрити її глітером або сумішшю горілки з медом у поєднанні 1:1.