175 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
Глюкозно-фруктозний сироп (прирівнюється до інвертного сиропу) — це суміш глюкози та фруктози. Сироп дістав кілька називань: ізоглюкоза, кукурудзяний сироп із високим вмістом фруктози та глюкозно-фруктозний сироп. Показники вмісту речовин приблизно такі: глюкоза 51%, фруктоза 42%, олігосахариди (приміси) — 7%.
У кондитерському виробництві глюкозно-фруктозний сироп за функціональними властивостями порівнюють з інвертним цукром. Заміна 100% сахарози глюкозно-фруктозним сиропом не змінює солодкість, аромат і структуру продукту. Наявність великої кількості моносахаридів у сиропі й особливо гігроскопічної фруктози забезпечує чудову змочувальну здатність. Глюкозно-фруктозним сиропом можна замінити до 20-50% сахарози в тортах, до 20% — під час вироблення білої глазурі, 25-75% — у глазурі для зефіру та повністю замінити сахарозу в желейних начинках.
У разі охолодження сироп має властивість кристалізуватися.